Copii de Zâne

“Există copii speciali, de fapt să spunem lucrurile clar, există persoane autiste care nu se vor recupera niciodată, chiar dacă cei ce le iubesc vor merge cu speranţă înainte luni întregi sau ani de-a rândul, singuri vor obosi şi atunci totul se va încheia, se vor resemna ori se vor sfârşi chiar şi ei.
Există copii care nu vor avea nicio şansă fiindcă pentru ei nici măcar nu se va încerca. Adesea sunt persoanele acelea născute în sate, departe de informaţie ori, paradoxal, în familii distinse, unde nimeni, nici măcar cei apropiaţi, nu vor conştientiza că uneori nu totul se rezolvă odată cu trecerea timpului sau cu bani. Nu, în cazul acesta timpul nu le rezolva pe toate, ci dimpotrivă, scurgerea lui va face puţin mai rău. Există suflete ce nu se vor recupera, născuţi fiind în mijlocul unei poveşti de posesie, gelozie, violenţă şi există însă situaţii în care copilul are şansa să crească şi să se dezvolte în mijlocul oamenilor frumoşi unde fiecare poate fi ceea ce este şi unde seara va fi îmbrăţişat şi mângâiat. Există cazuri în care magia va exista şi nu se va sfârşi indiferent de repetate încercări, de repetate discuţii şi de oameni ce se vor răzgândi iar şi iar, situaţii în care lucrurile doar se vor reîmprospăta şi se vor relua de acolo de unde rămăseseră. Puţin va depinde de cine se va regăsi în călătoria asta, puţin însă are de-a face cu noi şi cu forţa noastră. Uneori se întâmplă ca totul să doară prea mult, şi se înţelege, când răul doare mult prea mult, ştiu sigur că se simte lucrul ăsta.
Există însă persoane ce vor fi bine, vor trăi experienţe simple sau complexe, vor plânge, vor râde, vor iubi, vor înţelege.
Există şansă.
Nu uitaţi asta, există şansă: nu le furaţi lumina.”

fragment – “Nu te teme să ma iei în brațe”